Selecteer een pagina

Nieuwe ontwerp opties & Bloomsite PRO functionaliteiten

28 juli 2022
Joas Schurer

Zoals je misschien al is opgevallen hebben we een mega uitgebreide update doorgevoerd in Bloomsite & Bloomsite PRO.

In Bloomsite hebben we een aantal nieuwe ontwerp opties toegevoegd en binnen Bloomsite PRO hebben we in totaal 14 fantastische nieuwe functies en mogelijkheden toegevoegd.

Lees alles even goed door, want waarschijnlijk zitten er functies bij die jij erg goed kunt gebruiken binnen je Bloomsite!

Nieuwe functionaliteiten Bloomsite:

 1. Nieuwe iconen (en module):
  Je kunt nu kiezen uit honderden nieuwe iconen in de ‘Blurb modules’ en in de nieuwe ‘Icon module’ in de Visual Builder.

 2. Patronen en maskers als achtergrond:
  Naast achtergrond kleuren, afbeeldingen en gradients, kun je nu ook patronen en maskers toevoegen om geweldig unieke achtergronden te creëren.


Nieuwe functionaliteiten Bloomsite PRO:
Ben je benieuwd naar hoe je één van de nieuwe functies moet gebruiken?
Zoek deze functie dan in de kennisbank >>

 1. Pakketten:
  De pakketten functie is gemaakt om je de mogelijkheid te geven om een pakket van meerdere afspraken van dezelfde of verschillende diensten samen te stellen en een korting te geven op de totaalprijs. Hiermee maak je het aantrekkelijker voor klanten om meerdere diensten in één keer af te nemen. Daarnaast kun jij zelf ook de afspraken die vallen binnen een pakket inplannen, wijzigen en annuleren in het dashboard van je website.

 2. Klantenportaal:
  Nadat de klant een pakket heeft gekocht kan hij zelfstandig alle losse afspraken binnen het pakket inplannen via het gloednieuwe ‘klantenportaal’. Wanneer de klant op een later moment een afspraak wilt verzetten of wilt annuleren dan kan dit ook via het klantportaal gedaan worden.

 3. Medewerkersportaal:
  Daarnaast kun jij zelf ook de afspraken wijzigen via het nieuwe medewerkersportaal. Dit kan dan dus ook via jouw mobiele telefoon, zodat je gemakkelijk je afspraken kunt beheren, waar je ook maar bent!

 4. Afspraak inplannen voor klant:
  Voorheen kon je alleen een afspraak inplannen voor een klant voor de gegevens aan de ‘voorkant’ van de website in te vullen in het boekingsformulier. Nu kan dit ook vanuit het dashboard onder ‘Afspraken’, hierdoor kun je veel gemakkelijker en sneller een afspraak inplannen voor een klant. Let er wel op, dat je bij het gebruiken van deze optie zelf achteraf nog een factuur moet aanmaken, omdat deze alleen automatisch wordt aangemaakt wanneer je de afspraak aan de voorkant boekt.
  * Dit is nog niet mogelijk wanneer jouw facturen gedeclareerd moeten worden bij de zorgverzekeraar

 5. Notificaties per dienst:
  Je kunt nu per aangemaakte dienst of evenement een losse notificatiemail instellen, waardoor je in de notificatie specifieke informatie kunt zeggen over die specifieke dienst of evenement. Verloopt de sessie bijvoorbeeld via Zoom, dan kun je een zoomlink in de notificatie zetten, zodat die alleen bij die betreffende dienst verschijnt.

 

 1. Afspraken buiten openingstijden:
  Het is nu mogelijk om afspraken zelf in te plannen buiten de ingestelde ‘werktijden’ via het dashboard. Waardoor je uitzonderingen kunt maken voor klanten of bepaalde extra momenten vrij kunt houden die niet ingeboekt kunnen worden via de website, maar jij wel kunt inboeken.

 2. Betaallink toegevoegd aan bestelling:
  Wanneer een klant een afspraak boekt maar de betaling annuleert, kun je de betaallink gemakkelijk terugvinden in de bestelling en opsturen naar de klant, zodat de klant op een later moment kan betalen.

 3. Extra opties bij evenementen:
  Bij de evenementen kun je nu meer dingen instellen zoals bijvoorbeeld een afwijkende prijs tot een bepaalde datum (early bird) of uitgebreide datuminstellingen bij terugkerende events. Ook kun je een onderdelen verbergen op het formulier aan de voorkant voor jouw bezoekers, zoals het aantal geboekte plaatsen.

 4. Werken met aanbetalingen:
  Het is nu mogelijk om een aanbetaling te vragen, waardoor de drempel kleiner wordt om een aankoop te doen. Je dient daarna dan nog wel handmatig een bestelling en factuur aan te maken voor het resterende bedrag.

 5. Declarabele facturen:
  We hebben deze functie helemaal vernieuwd. Wanneer jij vergoed wordt door de verzekeraars kun je de ‘declarabele facturen’ activeren, waardoor het systeem anders omgaat met de boekingen en bestellingen.

 6. Boeking modules in Visual Builder:
  Voorheen werkte we met shortcodes om de boekingsformulier weer te geven. Nu is er een module waarin je gemakkelijk de widget kunt instellen per dienst, locatie, categorie of medewerker.

 7. Uitgebreide opmaakinstellingen voor boekingsformulieren:
  Meer kleuren in te stellen, globale kleuren kiezen voor alle formulieren, elk formulier apart instellen, velden verbergen of teksten erin kunnen aanpassen.

 8. Kortingscode direct in boekingsformulier:
  We hebben een extra mogelijkheid gemaakt om kortingscodes gemakkelijk toe te voegen aan de dienst zelf. Super handig wanneer de dienst na de korting helemaal gratis wordt!


Compleet nieuwe ‘Boekingen’ video trainingsmodule:

In de ‘[Bloomsite] Aan de slag’ training vind je nu een nieuwe module ‘Boekingen’ waarin Manar je van A tot Z begeleid bij het opzetten van de boekingen binnen je Bloomsite.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de ‘Boekingen’ module binnen Bloomsite PRO nu te bieden heeft, bekijk dan de uitgebreide video die Manar hierover heeft gemaakt.

Bekijk de video >>


Mocht je verder nog ergens vragen over hebben, dan helpen we je natuurlijk met alle liefde weer verder. Stuur daarvoor gewoon een mailtje naar support@bloomsite.nl.

Heel veel plezier van de nieuwe functionaliteiten!

Vorige updates

Blog & Social Update!

Blog & Social Update!

Inhoud: 1. Blog update2. Nieuwe server structuur3. Overige verbeteringen/toevoegingen4. Booking wijzigingen Yes, we hebben de blog een complete...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *